Bodil Granberg, sörjd och saknad. Det kom ett mail....

Hej, efter att från olika håll fått påståendet att Bodil Granberg skulle ha tagit sitt liv känner jag mig nödsakad att dementera detta.  

Bodil och jag har haft ganska tät kontakt under många år och jag likväl som ALLA som kände Bodil, VET att självmord INTE skulle vara en tänkbar lösning för Bodil, hon var allt annat än självisk.  

Bodil har genom åren varit missförstådd, orättvist behandlad och baktalad av människor som, inte vet jag, men som det verkar, inte hade något roligare för sig än att försöka göra livet surt för andra.  

Bodil var en stor personlighet med ett enormt kunnande, ett stort hjärta och en aldrig sinande välvillighet och omtanke, speciellt vad gäller djur, vem minns inte hennes protest mot en hundutställning som (för)störde betingelserna för en kajkoloni under häckning.  

Hennes kunnande och kärlek sträckte sig över alla artgränser.   Hon sprudlade av liv och framåtanda, lät sig inte knäckas mentalt, trots många svek och besvikelser och trots att hennes kropp fick ta stryk och på senare år svek henne allt mer.  

Bodil fick se mer av människors ondska och illvilja än vi kan förtstå, hon var en stor och skicklig djurmänniska men i Sverige sitter alltid Jante och smider ränker mot den som, på något sätt, utmärker sig.  

Vad beträffar hennes planering om vart hennes djur skulle flytta om något hände henne, så har dessa papper funnits och uppdaterats de senaste 20 åren.  

Sverige har förlorat en stor personlighet, det finns INGEN som kan axla hennes roll, tusentals sörjer henne uppriktigt, ett fåtal hyenor gottar sig och sprider rykten, de når henne inte längre, men hon har släkt och vänner som i sin svåra förlust tvingas höra detta, snälla du som fått information om att hon begått självmord, bortse från det, ELLER prata med den som du fått informationen från, kanske är det källan till ryktet, kanske kan man få denna källa att förstå att det är fel, kanske t.o.m. straffbart att sprida felaktiga, negativa rykten.  

Tänk istället på hur det skulle kännas om det var din mor, syster, kompis etc. som utsattes för detta efter sin död. 

Jag finner inte ord för hur detta smärtar mig, jag sänder en tanke till hennes nära och kära och önskar dem frid i sinnet och förmåga att bortse från dem som, även under hennes liv, gjort allt för att förinta.  
En vän som sörjer.   

RSS 2.0