En liten detalj, bara..



Har glömt att berätta (försöker få med allt) att en av de båda inspektörerna från det första, katastrofala besöket, vid telefonkonfrontation sagt ungefär "det skulle inte ha räckt med att ge ett par dagars uppskov, det var MYCKET värre än så".
Vid det här laget vet förstås denna inspektör att hon hade fel. En stilla undran; kommer nämnda inspektör att redovisa sitt misstag, för att rentvå min väninna och ge henne upprättelse? Klädsamt, bästa tjänstekvinna, att erkänna och redovisa sina fel och brister, vi fotfolk är helt utlämnade till sådana som dig! Vi är envisa, vi är många, du kan inte i längden flyta ovanpå och tro att du ska klara dig!

Vi väntar med spänning på att få ett utlåtande från NÄRVARANDE veterinär och hans beskrivning av skeendet.
Väntar även på dig, min vän, som sagt mig att det kommer kommentar, din åsikt är viktig!
Kram!

Lite NY information, nytt besök av Länsstyrelsen...




I torsdags, 5/2, fick min väninna äntligen ett ,inte avtalat, besök från Länsstyrelsen.
Hon hade sin syster där då. Systern hade ringt Länsstyrelsen ca 2 veckor före detta besök och frågat om det var ok att lämna hundar i systerns vård. Svaret hon fick var ungefär: det finns ju i nuläget inga beslut som hindrar, så anser du att det är lämpligt, så...
En av dem som var med vid utplånandet av hundarna vid det förra besöket + en ny stjärna kom alltså på ett nytt besök.
Väninnan blev tillfrågad om hon hade bytt golv. Nej, inte bytt, skurat. Så kommer man från bedömningen av utdömt hus!
Som tur är finns ju kort på ett rent, fint hus, taget med bevisande datum på tidning, i ett läge där golvbyte knappast hade hunnit genomföras...min förhoppning är att denna unga kvinna som var med och tog (det påstådda?) beslutet, som resulterade i en mängd oskyldiga hundars död, tar lärdom av detta, så att INGEN NÅGONSIN mer ska behöva genomgå detta vidriga.

Man vandrade runt, dokumenterade med kamera, och hade inget, absolut, inget, att klaga på. Ett påpekande dock: i hundgården ska finnas en upphöjd liggplats, något som, utan närmare direktiv om hur en sådan upphöjd liggplats ska se ut i mått mm, nu finns på plats.

Fortfarande saknas utlåtande från (under protest) avlivande veterinär, krematoriets utlåtande (?) mm, så min väninna svävar fortfarande i total ovetskap om hur hennes ärende framskrider, hur  dessa människor kommer att påverka hennes framtida liv, kort och gott: hon väntar på sin dom. Den kommer att ge henne rätt att föra sin talan, kanske är det i det läget alla hennes vänner och bekanta också får möjlighet att uttala sig.

I vilket fall som helst, jag har inte gått händelserna i förväg, men det är oerhört lidande, oerhört ekonomiskt avbräck, för alltid omöjliggjort avelsarbete, då dessa genom åren noggrant uppbyggda linjer är döda, kränkande av en av sjukdom försvagad människa i totalt underläge, utan ett hörande öra, helt överkörd i sitt ytterst sårbara tillstånd, som med rätta borde leda till upprättelse och ekonomisk ersättning för faktiska omkostnader (inringd, avlivande veterinär, utringd representant från krematoriet, kremering etc.), lidande, kränkning och en helt utplånad avelsbas.

Det skulle vara klädsamt om denna Länsstyrelse insåg sitt misstag och vilka förödande konsekvenser det fått för enskild person (för att inte tala om hundarna), så att de vidtar nödvändiga åtgärder. Troligt är dock, att vi bekanta får gå ihop och kräva granskning av ärendet, Länsstyrelsen är ju inte Gud Fader, utan bör kunna rättas vid grova övertramp.

ETT omhändertagandeärende har vi fått redogjort på denna blogg, sannolikt finns många fler som har erfarenhet av liknande.
Jag efterlyser berättelser från poliser och andra som sett konsekvenserna av omhändertagande av levande varelser, hur dessa har mått mentalt (i första hand de 2-3 första dygnen) och hur det lösts sig för varje omhändertagen individ. Jag vet att det finns solskenshistorier, men jag är rädd att dessa är undantagen som bekräftar regeln.

Som jag ser det just nu, bör detta faktiska skeende, som jag oavkortat lastar Länsstyrelsens representanter på plats för, jämföras med hur det KUNDE ha blivit:

Om man givit hundägaren en kort frist säg från onsdagen det hände till fredag eftermiddag i samma vecka, då man skulle ha funnit att allt var "nya golv", dvs ca 2 dygn.

Om man omhändertagit dessa hundar, så skulle det vara intressant att veta om det finns EN hundkunnig människa som påstår att detta skulle varit bättre för dessa hundar.

Om det första alternativet funnits, skulle dessa hundar ha levt idag, min väninna skulle ha farit illa, men haft sitt livsverk kvar och kunnat leva vidare i sitt liv, som hon valt och trivts med. Hon skulle ha övervunnit sin olust över att be om hjälp, i en liknande situation skulle hon ALDRIG utsatt sig och djuren för ett liknande skeende.

Jag är fullt på det klara över att det såg för dj-t ut i hemmet vid det första besöket. Jag är också på det klara över hur det brukar se ut i hemmet och hur det såg ut vid Länsstyrelsens nya besök.
I åtanke bör också alltid finnas hur HUNDAR uppfattar sin miljö, INTE hur människor gör det. Hundar har rätt till/tvingas till en ren urin-och fekaliefri miljö, något de INTE väljer, eftersom deras utsöndringar är en viktig del i deras kommunikation och rangstatusförfarande.

Därmed inte sagt att man inte ska städa, MEN hundarna far mindre illa än människan i en tillfällig städsvacka, inget önskvärt, men, handen på hjärtat, vem har inte varit sjuk och ur stånd att hålla välstädat omkring sig? Den som sluppit detta ska vara glad, inte se ner på sina mindre tursamma medmänniskor.

Vi väntar alla på ett framåtskridande i detta ärende.....
Lev efter den gyllene regeln, gör vi det alla, blir världen den plats vi alla drömmer om att bo på!

Väntar fortfarande...........



Vill börja med att kommentera Trixans inlägg, ledsen att jag missat det! Med den information du ger mig, instämmer jag naturligtvis fullständigt i att de ska ha djurförbud!
Av det jag fick fram av de artiklar jag tagit del av, framgick att mycket rättats till. Jag menar, utifrån den informationen, att man alltid ska ge människor en chans, men INTE på bekostnad av djuren! Om de misskött djur, där det för mig räcker att djuren suttit i bur,  är det, bortsett ifrån att det är förbjudet,  inget liv för något djur att framleva sitt liv i bur!
Att de sedan lurat folk på pengar är inte heller något man kan godta.
Jag menade bara, utifrån det jag läst, ATT MYNDIGHETERNA DÄR GAV DEM EN ÄRLIG CHANS, vilket alla förtjänar. Sen ska alla förstås stå för det de gör.
Snart kommer lite ny information om min väninna.
Ha det gott!

RSS 2.0